Šansa za sve koji žele otići – traže se radnici u Austriji, a plata može da ide i do 1900 eura!

9 months ago e s 0

AKO JE VJEROVATNI NEKIM MEDIJSKIM NATPISIMA, JEDNA AGENCIJA ZA ZAPOŠLJAVANJE U AUSTRIJI JE OBJAVILA ZANIMLJIV OGLAS, GDJE TRAŽE RADNIKE KOJI ĆE DA RADE U HOTELIMA SA ČETIRI I PET ZVJEZDICA. SLIČAN KONKURS JE NEDAVNO OBJAVLJEN I OVO KRUŽI DRUŠTVENIM MREŽAMA. DA LI JE LAŽ ILI NE, NE ZNAMO, A MI VAM U POTPUNOSTI PRENOSIMO.

Oni koji bi mogli da obavljaju funkcije kao što su sobar, kozmetičar, maser, kuhar, konobar, ili fizioterapetu i recepcionar, mogli bi se zaposliti u Austriji. Ovdje imate uslov, naravno, a to je da dobro poznajete njemački jezik.
Vas sigurno zanima zarada, kao i sve druge ljude, a kada je riječ o zaradi, možemo vam reći kako se mjesečne plate kreću od 1500 do 1900 eura, dok sobarice mogu da imaju zaradu od nekih 1400 Eura.

Kada je riječ o ovom konkursu, odmah ćemo vam reći, ne morate striktno poznavati dobro njemački jezik ako ćete biti kuhari ili sobari, malo osnove neke, ali ako ćete raditi kao konobari ili recepcioneri, onda morate dobro da poznajete jezik, jer ćete stalno da budete u kontaktu sa gostima.

Mjesta su otvorena na područjima Tirola, ili salzburga, do vas je sada kako ćete izabrati da radite, možda želite jednostavno da radite neki stalni posao, ili da to bude sezonski posao na neko neodređeno vrijeme. Vama je važno da znate kako ćete imati obezbjeđenu hranu u hotelu, kao i smještaj, imate kod njih čak i tu trinaestu platu.

Nadamo se da ćete se raspitati u svom zavodu za zapošljavanje, kako bi vas oni detaljno uputili kome da se obratite za ovaj posao.