Ovo je NAJVEĆI razlog zašto ne možete zatrudniti! Nije neplodnost, već NAVIKA koju svi rade

 

Užurban i neredovan život dovodi do toga da vežina žena danas jako teško može ostati u drugom stanju. U današnje vrijeme stres je gotovo nemoguće potpuno izbbaciti iz života i vrlo je teško izbjeći situacije koje ga stvaraju.Masaže, bilo koje opuštajuće aktivnosti i meditacije mogu vam pomoći u suočavanju sa teškim životnim situacijama koje vas muče. Previše rada i napora može usloviti da se totalno poremete kod žena hormoni,koji su itekako bbitni za začeće i samu trudnoću. 

Vaša prehrana bi trebala biti u potpunosti uravnotežena, a vaše štetne životne navike poput pušenja, alkohola, preskakanja doručka ili jedenja previše hrane koja može naštetiti vašem tijelu mogu uzrokovati da ne zatrudnite. Ako je više nego što je preporučeno, to bi mogla biti jedna od glavnih prepreka. Morate kontrolisati težinu, jer pretilost je jedan od glavnih uzročnika nemogućnosti da se ostane u drugom stanju.

Redovno perite zubbe, jer su zdrave desni također jedan od bitnijih faktora za začeće.

The post Ovo je NAJVEĆI razlog zašto ne možete zatrudniti! Nije neplodnost, već NAVIKA koju svi rade appeared first on Cenzurisano.

Source link </a