Nekad prijateljice, sada najveće rivalke: Evo kako se Kejt Midlton ponaša prema Vilijamovoj ljubavnici

3 months ago z z 0

Rouz Henberi (Rose Hanbury), bivša prijateljica Kejt Midlton (Kate Middleton), glavna je tema proteklih dana britanskih medija.

Razlog njihove svađe prema britanskim tabloidima je Rouzina navodna afera s princem Vilijamom (William), na šta je Kejt poludjela i demantirala sve.

Rouz je pripadnica visokog društva koja je svojevremeno Vilijamu i Kejt bila bliska prijateljica.

Rouz i Kejt: Nekadašnje prijateljice - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Rouz je udata za 23 godine starijeg Dejvida Roksavađa (David Rocksavage), sedmog markiza od Holmondeleja, s kojim ima troje djece. Njihova djeca navodno su prijatelji malog princa Džordža (George).

Markiza je bila među uzvanicima na banketu priređenom u čast dolaska američkog predsjednika Donalda Trampa (Trump) u Veliku Britaniju, a iako je na njega došla u pratnji supruga, zapaženo je da više ne nosi vjenčani prsten.

Oni koji nisu gledali njen vjenčani prsten, primijetili su da su Kejt i Rouz sjedile na suprotnim krajevima dvorane te da nekad veoma dobre prijateljice nisu ni progovorile međusobno.

Vilijam je navodno pokušao pomiriti dvije dame jer su mu se sviđala druženja u četvero s Rouz i njenim suprugom, no Kejt mu je navodno rekla da “Rouz treba ignorirati”.

“The Sun” piše da su se mnogi plemići našli u nedoumici na čiju stranu stati, onu kraljevskog ili onu tajkunskog para.

– Trebale bi biti bliske, no stvari među njima su napete. Niko ne zna kako se to dogodilo – rekao je izvor za britanske medije.