Najgora bolest anala uzima sve više života: Obratite pažnju na ove simptome, posljednji je KOBAN

 

Danas pričamo o najgoroj bolesti koja se pojavila u posljednjih 50 godina. Naime, karc inom anusa je jako rijetka bolest, ali posljednjih se godina povećao broj oboljelih.Često, karcinom anusa ne daje nikakve simptome ili znakove bolesti, što ukazuje na zdravstvene probleme koji nisu opasni po život, možda kao hemeroidi ili nešto slično kao svrbež unutar analnog otvora. 

Dans vas upozoravamo na ovih pet simptoma koje nikako ne biste trebali zanemariti: krvarenje iz anusa, nemogućnost kontrole pražnjenja crijeva, svrbež i bol u anusu i male izrasline na samom otvoru. Ljudi koji su najviše izloženi riziku od karcinoma anusa su: oni koji su zaraženi papiloma virusom, oni koji imaju analni seks i često mijenjaju partnere. Ova bolest je češća kod žena, a stručnjaci ističu da je rizik smanjen ako prestanete pušiti i počnete koristiti zaštitu tijekom spolnog odnosa.

Znakovi i simptomi raka anusa i rektuma nisu specifični i često se pogrešno smatraju nekim bolestima, poput hemoroida, ali tu se pacijent itekako zavara. Obratite se svom liječniku zbog bilo kakvih simptoma koji bi vas mogli mučiti, posebno zbog faktora koji povećavaju rizik od karcin oma anusa.

The post Najgora bolest anala uzima sve više života: Obratite pažnju na ove simptome, posljednji je KOBAN appeared first on Cenzurisano.

Source link </a