ANTONELA SE PORODILA: MESI POSTAO OTAC PO TREĆI PUT I DAO MU NEOBIČNO IME

9 months ago e s 0

Radi porođaja njegove supruge najbolji igrač Barselone neće igrati protiv Malage.

Kako saznajemo Leo Mesi postajeo je otac po treći put. Saznajemo da je njegova supruga Antonela ponovo na svijet donijela dječaka, koji je dobio ime Ćiro. Kako su izjavili svi Španski Mediji Mesi neće moći igrati na utakmici protiv Malage u 20:45 radi rođenja svoga sina Ćire. Antonela i Mesi u svome zajedničkom životu imaju svoje sinove Matea i Tijagu.

Vjerovatno prva pomisao na Balkanu na Mesijevo ime sine bio je legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević, ali kako saznajemo Leo i Antolea su odlučili svome sinu da dadnu ime ovakvo radi Horasija Deijana Petrusija, koji je poznati argentiski muzičar sa slavnim nadimkom Ćiro, kojeg obožavaju i Antonela i Mesi.

Lionel Adreas Messi rođen je 25 juna 1987 godine, ovo je argenintski nogometaš koji igra za Barselonu. Za Messija kažu da je jedan od najboljih nogometaša na cijelom svijetu svih vremena. A njegov igrački stil poredio se je sa Dieogom Maradone.

Messi je svoju igračku karijeru počeo da igra u dosta ranoj dobi, a ubrzo se je i njegov potencijal primjetili iz Barcelone i to kada je imao 13 godina 2000 godine te je napustio svoju mladu momčad Newell Old Boysa i sa svojom prodicom preselio se u Europu. Isto tako i znamo da je Barcelona platila njegovo liječenje gdje primao i hormon rasta. Barcelona u Messijevoj debitanskoj sezoni osvojila je i ligu prvaka, dok je njegova najbolja sezona bila od 2008 do 2009 godine. Isto tako znamo da Messi nikada više nije mijenjao svoj klub od Barcelone.